Cybersecurity: zorg dat u de risico's goed in beeld heeft

Digitalisering is in onze samenleving niet meer weg te denken. Denk hierbij aan de snelle opmars van Cloud services, Internet of Things, Industry 4.0, autonome transportmiddelen en andere digitale technologieën. Tegelijkertijd maakt het onze samenleving complex en ook heel kwetsbaar. 

Bedreigingen:
Vanuit de media komen steeds meer berichten over datalekken, computergijzelingen via ransomware, spionagepraktijken, platleggen van websites of zelfs het platleggen van gehele bedrijfshuishoudingen met alle gevolgen van dien. Beroepscriminelen zien steeds meer mogelijkheden om hun verdienmodel aan te passen aan dit soort praktijken. Het wordt steeds makkelijker om bijvoorbeeld gebruik te maken van een dienst als ’Crimeware as a Service’ (CaaS). Mogelijke cyberrisico’s die hier een gevolg van kunnen zijn verdienen meer aandacht van zowel het management als van de medewerkers.

Onze mogelijkheden:
Hoe kunnen we onze krachten bundelen om deze digitale bedreigen het hoofd te bieden? HRC kan u hierbij helpen door middel van een cyberrisk assessment. Aan de hand van zo’n assessment worden cyberrisico’s geïdentificeerd met de daaraan gerelateerde bedrijfsschade. Weet wat u in huis heeft! Denk hierbij aan assets zoals software, hardware, netwerken, databases met persoonlijke of gevoelige data maar bijvoorbeeld ook aan medewerkers,  toeleveranciers of klanten. Wat zijn de cyberbedreigingen van deze assets en hoe kunt u deze bedreigingen het hoofd bieden? Verder kan HRC u begeleiden met betrekking tot uitvoering van adviezen en het handhaven van cybersecurity.

Voor meer informatie over cybersecurity wijzen wij u op onze informatiekaarten, die u hier kunt downloaden.

Hannover Risk Consultants B.V.

Postbus 925
3000 AX Rotterdam
Westblaak 14
3012 KL Rotterdam

tel: +31 10 40 36 328

Handige links

The Talanx Group