Veiligheidskannen

In vele bedrijven worden brandgevaarlijke vloeistoffen gebruikt. Vanwege het specifieke gevaar dat deze vloeistoffen met zich meebrengen, dient speciale aandacht geschonken te worden aan de opslag en verwerking hiervan.
 
Brandgevaarlijke vloeistoffen worden in de regel volgens PGS-richtlijnen opgeslagen, maar op het moment dat deze vloeistoffen gebruikt gaan worden in het productieproces of voor schoonmaakwerkzaamheden, komt het voor dat zich relatief grote hoeveelheden brandgevaarlijke vloeistoffen in hun kunststof verpakking buiten de beveiligde ruimten bevinden. Bedrijfsmatig dient aandacht geschonken te worden aan veilige verwerking en transport van deze vloeistoffen. De veiligste wijze waarop brandgevaarlijke vloeistoffen getransporteerd en gebruikt kunnen worden is in veiligheidskannen. Dit zijn metalen vaten die niet kapot gaan indien ze vallen. Tevens sluit het vat zich automatisch als het losgelaten wordt. Veiligheidskannen zijn in diverse maten in de handel te verkrijgen.

Veiligheidskannen zijn in diverse maten te verkrijgen.

Indien poetsdoeken gedrenkt moeten worden in een vloeistof kan hiervoor een plunjerkan gebruikt worden. De poetsdoek wordt op het schoteltje gelegd en na indrukken wordt de poetsdoek van vloeistof voorzien.

De bovenstaande foto's zijn ter beschikking gesteld door het bedrijf Justrite Manufacturing Company, producent van veiligheidsmaterialen.

Hannover Risk Consultants B.V.

Postbus 925
3000 AX Rotterdam
Westblaak 14
3012 KL Rotterdam

tel: +31 10 40 36 328

Handige links

The Talanx Group