Leegstand

Bij leegstaande panden zal het risico op vandalisme (brandstichting en inbraak) sterk toenemen. Inbraak zal met name gericht zijn op achtergebleven metalen zoals die van leidingen e.d. Extra risicovol zijn gebouwen waarvan men weet dat deze gesloopt worden.
 
Er kan veel gedaan worden om de genoemde risico's te beperken.  
Eventueel aanwezige inbraakdetectie systemen, branddetectiesysteem en/of brandblussysteem moeten operationeel blijven. Zorg voor voldoende verwarming van de gebouwen als een sprinklersysteem aanwezig is om het sbevriezen (en scheuren) van leidingen tegen te gaan. Het beveiligingsbedrijf dient controleronden, eventueel verscherpte controleronden, uit te blijven voeren.
 
Dit gebouw dient niet verwaarloosd te worden. Kleine defecten aan het gebouw (met name de regenwaterafvoer en gebroken ruiten) dienen gerepareerd te worden. Graffiti dient onmiddellijk verwijderd te worden. Tevens moet de buitenverlichting 's nachts ingeschakeld worden. Leeg regelmatig de brievenbus.
 
Denk vooral aan het tuinonderhoud. Laat geen wildgroei van planten, gras en struiken ontstaan. De hoge struiken en planten vormen een uitstekende verstopmogelijkheid voor potentiële vandalen.

dit kantoorpand in een leegstaande hal is volledig vernield door vandalen.

leegstand kan leiden tot brandstichting.

Hannover Risk Consultants B.V.

Postbus 925
3000 AX Rotterdam
Westblaak 14
3012 KL Rotterdam

tel: +31 10 40 36 328

Handige links

The Talanx Group